fredag 18 mars 2011

Rebar and Plums - Autobiography of Civilized Decline

Favoritbloggen framför andra när det gäller tips om bra musik på Bandcamp är Dying For Bad Music. Efter mitt senaste besök på sidan fick jag med mig ytterligare ett bra exempel på att hemlagat faktiskt är godast.

Under vissa passager tänker jag på Skogsgospel-favoriten Nesey Gallons och i andra stunder dyker Neil Young upp, fast med större skägg och smutsigare flanellskjorta. Och allt är hämtat från ett ensligt sovrum mitt ute i det öde landet.

fredag 11 mars 2011

torsdag 10 mars 2011

The Rope River Blues Band och The Agrarians

Egentligen borde rubriken vara Matt Perzinski för det är han som är mannen bakom The Rope River Blues Band, The Agrarians och mycket annan hemmasnickrad, psykedelisk ökenblues under det senaste decenniet. Och så gott som allt han vidrört finns uppackat på Free Music Archive. Tidigare har Skogsgospel hyllat hans senaste? band The New Mystikal Troubadours men under den ytan finns det ett myller av projekt som Perzinki varit inblandad i. Utöver The New Mystikal Troubadours, The Rope River Blues Band och The Agrarians kan Tarred Brigade, The KrestArians, The Solitarians, The LibraryAnns och Thee Knaves nämnas för den som på allvar vill utforska Perzinkis universum av skeva och taggiga ökenvisor. Men för att inte drunkna låter vi alltså The Rope River Blues Band och The Agrarians rulla ut den röda mattan med varsin blomsterkvast.




tisdag 8 mars 2011

Vocabulary - Faded Days

Ytterligare en liten pärla från Bandcamps gömmor. Som en spikmatta att gå vilse i.

onsdag 2 mars 2011

Trippar på Bandcamp

Två gravt psykedeliska mantran på Bandcamp bjuder
Gkfoes vjgoaf och Gypsy Treasures på. Där Gkfoes vjgoaf på sin The Joy of Awakening cirklar bland trädtopparna håller Gypsy Treasures med sin Buried Goods ett stadigt grepp om den myllrande undervegetationen.





tisdag 1 mars 2011

The Vévé Seashore - Seven Years of Gulliver



The Vévé Seashore är ytterligare en ful ankunge som flyttat in hos Free Music Archive. Surrealistisk folkrock på en akustisk resa till månen tur och retur. Som om Bill Holt försökt göra en singer/songwriterplatta, men inte riktigt lyckats.