tisdag 17 augusti 2010

Julian Lynch


Drömsk, psykedelisk undervattensblues på ett långsamt tåg där Putte Wickman och Eddie Hazel hamnat i samma kupé som Träd, Gräs och Stenar. Julian Lynch befinner sig på en resa där märkliga ingredienser kokar in i varandra för att sedan, på ett fullständigt självklart sätt, sätta sig i förarsätet. Som en sittpuff att sakta somna in i.

måndag 16 augusti 2010

The New Mystikal Troubadours

Vill återigen uppmärksamma den smått fantastiska sidan Free Music Archive med en delikatess från ifjol. För alla fans av drönande folkmusik eller för dom som drömmer om ett skäggigt Red Hot Chili Peppers uppväxt på mossa och ensamhet.

Playlist V.33

torsdag 12 augusti 2010

Nesey Gallons


Det är med sorg jag upptäcker att ett av de senaste årens stora mästerverk inte längre är tillgänglig på Spotify. "Eyes and Eyes and Eyes Ago" som mästerverket heter är fullspäckad med skör, skev och sprucken folkpop, där varje andetag sköljer över dig med full kraft, där den nasala rösten och de hemtrampade arrangemangen dinglar med benen sittandes på grinden mellan skönhet och det förvridna.
Musik från det nedersta trappsteget, långt bortom den sista hållplatsen.

I brist på Spotify rekommenderas ett besök på Nesey Gallons blogg, där du bland mycket annat kan ladda ner smakprov från hans katalog av hel- och halvfärdiga alster.

Hurrah for Karamazov

onsdag 4 augusti 2010

Big Blood - Dead Songs


Och så har då Skogsgospels favoritband Big Blood släppt ifrån sig en "riktig" skiva. Den här gången har deras skeva och lite jagande folkrock lagt till en distad ökengitarr till sin arsenal. Kanske inte deras mest innovativa platta, men ändå hästlängder bättre än 99.9% av allt annat där ute.

Big Blood - Dead Songs

German Error Message


Från samma ensliga timmerstuga där Bon Iver, Nesey Gallons och Jordaan Mason ylar lågmält hittar vi German Error Message som i våras la upp sitt lilla mästerverk för gratis nedladdning. Bara att gå in och hämta.